fredag den 27. marts 2009

Halle Berry, Jay Leno og Alex Trebek!

Solen var endnu ikke staaet op da Robert og jeg, tog afsted efter at have pakket til vores tur til Californien. Vi vandrede ned til toget med vores tasker, og denne gang behoevede jeg faktisk kun et stykke haandbagage, godt gaaet Andreas! Der maatte vi saa sidde i en 15 minuters tid foer toget ankom, og vi kunne stige paa og tage toget hele vejen ud til lufthavnen. Jeg var stadig noget soevnig, saa jeg sov i toget paa vejen, mens robert tjekkede op paa alle de ting vi skulle naa mens vi var hos hans foraeldre og andet familie. Da vi ankom, var der ikke lang ventetid foer vi stod paa flyet med Southwest airlines. Vi stod ad flyet i Oakland, og floej videre til Ontario (ja der er ogsaa en Ontario i Californien). Her blev vi hentet efter en del tid af Robert's mor og hans anden soester, og hendes 2 boern, Thomas og Nathan. Det var fedt at moede dem begge, siden at Robert lignede hans soester en del og hans mor var naesten identisk til hans tante som vi har besoegt et par gange. Vi var alle ret sultne saa vi stoppede ved en "del taco" (i.e. Robert's yndlings fastfood), hvorefter Robert skaffede os en lejebil, som vi koerte hjem til Robert's foraeldre med. 


Det var en glaedelig overraskelse at kunne faa en forsinket fra Robert's foraeldre, jeg havde allerede glemt at vi aldrig naaede derned til jul! Det var en legetoejs helikopter som kan blive styret af en remote control. Robert og jeg proevede den af den naeste dag, med det resultat at helikopteren selv, snurrede rundt ligesaa meget som propellen! jeg skal lige have justeret den lidt foer jeg proever igen :P haha. Men anyway, saa fik Robert og jeg en lille rundtur i det nabolag some hans foraeldre bor i, og det var saaaa fedt! Det er et af de nabolag hvor kun aeldre folk kan bo (55+), og de har alt hvad de kunne oenske sig. Der er store metal porte som aabner automatisk, et stort sports- og rekreationscenter med pool, spa og alt mulig andet. Efter at have spist aftensmad tog Robert og jeg derop og var i spa, hvorefter der var nogle laene stole foran en kaempe pejs hvor vi kunne ligge og toerre. Saadan vil jeg gerne bo naar jeg er pensioneret... 


Naeste dag, stod Robert og jeg lidt tidligt op for at kunne naa ind til L.A. downtown i tide, mest paagrund af den tunge trafik om morgen. Og ja trafikken var foerfaerdelig... det tog os lidt over 2 timer at komme derind, som normalt kun ville have taget lidt over en time. Men da vi saa endelig naaede det var det skam det vaerd! Vi fik parkeret bilen fornuftigt, og gik over til "the walk of fame" hvilket er en gade hvor de mest beroemte Hollywood-stjerner har deres navn skrevet i forskellige stjerneformede fliser spredt ud over det hele. 

Vi fik taget en masse billeder med "stjernerne", og af det kinesiske teater som er beroemt for at vaere det sted alle de nye film har premiere og de kendte kommer i deres limosiner og ser filmen for foerste gang. Vi skulle jo ogsaa have taget et billede med Hollywood-skiltet paa bjergsiden, saa jeg var noedt til at putte kameraet op til et teleskop for at kunne faa et ordentligt billede! 



Efter at havde vandret de verdensberoemte gader, maatte vi atter afsted til Sony Pictures Studios for at se en live optagelse af Jeopardy, med vaerten Alex Trebek(som alle herhenne kender til). Vi fik vores armbaand paa, og blev langsomt skubbet ind til studiet som en anden gruppe forvildede og spaendte faar. Robert's foraeldre har set Jeopardy lige siden det startede for 25 aar siden, saa de var bare rigtig spaendte paa at se det live for foerste gang. Robert jokede med at de skulle proeve ikke at raabe svarene siden det er det de goer hver gang de ser det derhjemme :P Det var rigtig sjovt at se det live, og hvordan de fik rummet til at se saa meget stoerre ud en det rent faktisk er! det er elt utroligt hvad de kan af tricks naar det kommer til produktion! fantastisk, fantastisk oplevelse! for jer der ikke kender til showet kan i se noget af det her. det er et klip som vi rent faktisk snakkede om i studiet da et spoergsmaal loed "What is the funniest moment you have experienced on the show so far?" og han svarede da han havde taget bukserne af foer han kom ind i studiet! HER er saa klippet som han talte om.


Efter at have set showet, tog vi ud og spiste indonesisk med Robert's foraeldre og talte om oplevelsen sammen. Vi tog ned til Venice Beach for at gaa rundt et stykke tid, og det var fantastisk smukt! Der var palmer overalt og lyset var fantastisk! 




Klokken var omkring 4 da Robert og Jeg forlod stedet for at tage ind til Downtown igen og finde et hotel, som vi saa gjorde og derefter besluttede vi os for at tage ind og se en film kaldet "I love you, man". Det var en rigtig sjov film, og overraskende nok saa gik hovedpersonerne rundt alle de steder som vi lige havde vaeret, kan vaere jeg skal have fat i den bare for at mindes de steder. Bagefter det var vi begge klar til at falde om, helst i sengen! Vi tjekkede ind paa vores hotel og gik i seng med det samme. 
Foelgende morgen, skulle vi hurtig op og afsted for at kunne komme til Universal Studios mens koeerne stadig var mindre. Det tog ikke lang tid at komme derhen, heldigvis, og foer vi vidste ad det rullede vi ind i "jurassic parking" for at parkere bilen! 

Uheldigvis havde vi ikke indset at mad i forlystelsesparker ikke altid er lige billigt, saa vi endte med at spise pandekager til 30 kr. stykket :/ mand... Men det var godt og vi fortsatte over for at koebe biletter. paa vejen kom vi forbi den der snurrende planet som man altid ser foer en film starter med "universal studios" rundt om den. En rar dame tog billedet af os. Vi kom ind i parken, og straks samlede alle folk for at hoere en dame taelle ned til aabningen, hvorefter startskuddet loed og inden laenge havde vi smaa asiatere rendende rundt mellem os for at komme ind foerst, hah. Vi havde allerede planlagt at tage "the studio tour", som parken er kendt for, og det var det vaerd :) vi kom paa lige med det samme, med godt udsyn fra vognen, og saa startede turen ellers. 


Vi koerte igennem omraadet hvor alle de store hangare stod, som de var igang med at filme i. Derefter koerte vi igennem et sted hvor de var igang med at bygge facader til nye film, som var rigtig sjovt at se. De havde mange af de kendte biler fra film udstillet ogsaa, som for eksempel bilen fra "back to the future", bilen fra "the mummy returns", bilen fra "jurassic park" og en hel masse fra "the fast and the furious". Det jeg synes var en af de rigtig fede ting at se, var da vognene langsomt koerte ind i et omraade jeg syntes jeg havde set foer. Wisteria Lane!! Hele settet fra Desperate housewives var lige her, lige her i universal studios. Vi koerte fordi Susan's hus, Gabriella's hus og alle de andre :D koerte fordi en scene fra "the war of the worlds", som var det mest episke idet at de havde splittet en hel airliner ad og spredt smuldrene overalt, saa det saa ud som om at flyet rent faktisk havde styrtet ned! Det var en vildt fed tur :D 

Robert havde ikke proevet den nye "simpsons ride" foer, saa det var en anden prioritet som vi skulle igennem foer vi forlod stedet. Vi endte med at staa i koe i over 15 minutter, men de havde skaerme som viste simpsons afsnit saa det var ikke saa slemt :) Selve turen var en motion-simulator med en kaempe skaerm saa det lignede at man red rundt i denne her verden, men det var bare vognen som lavede bevaegelser der passede til hvad der foregik paa skaermen, ogsaa rigtig sjovt! :P elsker the simpsons. 

Modsat disney land har Universal Studios mange flere shows og presentationer end de har rides. Det ledte saa til at vi tog ind og saa et show omkring "special effects" og hvordan de fungerer. Det var rigtig sjovt at se hvor nemt nogle af de ting man ser i film rent faktisk var lavet! Vaerten var helt oppe og koere og det saa virkelig ud som om at han noed hans job til fulde! 
Jurassic park var en slags water-ride hvor man blev ledt igennem en masse modelerede dinosaur verdener ligesom de var meningen i filmen. Det blev hurtigt lidt mere uhyggeligt med reptiler og velociraptors der sproejtede vand paa en. Til min store overraskelse var der en kaempe bakke til sidst som vi blev skubbet ned af ligesom i saa mange andre forlystelsesparker. HER kan du se turen.
Efter denne proevede vi "the mummy ride" som var en af de bedste! :D Alt gik vildt hurtigt og der var nogle skraemmende effekter paa vejen. klart en af favoritterne, ogsaa en hvor jeg rent faktisk skreg et par gange. 
Herefter proeve vi kun en ting mere som var "backdraft", en praesentation om hvordan de kontrollerede alt det ild der var i den film osv. Det var fedt at se demonstrationen af hvordan scenen var filmet! Saa var det ogsaa afsted til frokost, foer vi skulle ind og se "The Tonight Show" med Jay Leno. Vi spiste hurtig, daarlig, mad ved "wienerschnitzel" som er en anden af de hundrede fastfood-kaeder de har herhenne :/ ikke noget at skrive om selvom jeg rent faktisk lige skrev om det...bare glem det saa xD hah 
Koeen ind til studiet hvor der skulle filmes var rigtig lang allerede 2 timer foer showet rent faktisk startede :/ saa vi var rigtig nervoese for om vi kunne naa at komme derind! Vi moedtes med Carlos og Morgan, Robert's soester og hendes mand, for at se showet. Robert opdagede dog pludseligt at der var nogle piger bag i raekken som havde deres pas fremme, og han bemaerkede at de lignede mit usaedvanligt meget, saa efter at have ventet et stykke tid gik jeg hen og spurgte hvor de var fra, og sandt nok saa var de fra koebenhavn, og jeg forklarede at jeg var herhenne paa grund af udveksling. Det var rigtig sjovt at snakke med danskere igen, og ja jeg er ret rusten naar det kommer til at snakke dansk naar det er spontant. 
Vi kom saa ind og blev sat i publikum, sjovt nok med de tre danske piger bagved os. Efter at en komiker havde vaeret inde, underholdt os og instrueret os i hvornaar vi skulle klappe, og hvornaar vi bare ikke skulle klappe. Der var de der smaa skilte der sagde "applause" og naar de blinkede, havde man bare at klappe :P Jay leno kom paa og begyndte at fyre jokes af efter at vi havde klappet. Det var alt sammen rigtig sjovt, og hvis i vil se showet kan i klikke HER, eller hvis i bor i Danmark kan i se det HER. 
Jeg fik muligheden for at vaere ret saa taet paa HALLE BERRY!!!! Det var vildt underligt at sidde der og se hende sidde ved siden af JAY LENO og se dem snakke sammen, men klart en oplevelse jeg altid vil huske :) En eller anden komiker kaldet Frank Caliendo kom saa paa, og jaja, det var ogsaa sjovt nok, og prikken over i'et var at vi fik et gratis live-nummer fra PRINCE!! :) Det var fedt at vaere omkring alle de beroemtheder :P :P 
Efter dette tog vi hjem til Brenda, fik aftensmad og noed resten af aftenen sammen med Robert's familie. Naeste morgen maatte vi afsted efter at have faaet en tur i nabolaget, som var rigtig hyggeligt og rart, og det var saa enden paa vores tur til Californien. 

Hav det godt derhjemme ;) 


Andreas

Ingen kommentarer: